64-годишен вдигна на крак с фалшиво обаждане полицията за продажба на наркотици в Ясеновец


Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас е постъпило около 13 часа на 16 май на тел.112, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград. Гласът съобщил, че пред хранителен магазин в село Ясеновец се продават наркотици. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна, а обаждащият се е 64-годишният Н.М. от Ясеновец.

От Областната дирекция на МВР напомнят, че при подаване на фалшиви сигнали в Закона за Националната система за спешни повиквания с Единен европейски номер 112 са предвидени санкции, изразяващи се в съставяне на актове и налагане на солидни глоби. Който ползва не по предназначение тел. 112, се наказва с глоба от 200 до 1000 лв. За неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, глобата е от 2000 до 5000 лв. Когато в тези случаи са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди.

При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер.

Телефон 112 не е информационен телефон, той не обслужва повиквания от неспешен характер – сигнали за неработещи светофари, проблеми с елекро и водоподаването, нарушени пътни участъци и пр.

Ползвайте телефон 112 в случай на внезапна реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото ви, допълват още от МВР.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.