50-годишен The Macallan ще бъде продаден на търг в България през ноември


Уникалната бутилка ще може да бъде видяна от любителите по време на Whiskey Fest Sofia 2018

Колекционерска бутилка The Macallan 50 years old ще бъде продадено на търг в България с начална цена от 50 000 лв. Най-колекционираното уиски в света – The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club през ноември ще предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 бутилки, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от бутилките е ръчно номерирана, а номер 123 пристига в България. Преди това уникалната за страната бутилка ще може да бъде видяна от всички почитателите по време Whiskey Fest Sofia 2018, което ще се проведе от 26 до 28 октомври с Sofia Event Center.

В рамките на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, Coca-Cola HBC – официалният вносител на The Macallan за България, ще изненада любителите на уиски напитките с още няколко уникални предложения от дестилерията – The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4, и The Macallan Classic Cut 2018.

За най-запалените любители на уискито първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста. Общо 513 бъчви са използвани за бутилирането на 300,000 бутилки, представени на световния пазар, от които само 280 са резервирани специално за България.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.