През тази година „Енерго–Про“ ще увеличи над два пъти инвестициите си в Разградска област


„Електроразпределение Север“, част от групата „Енерго–Про“ – Варна, планира 116% увеличение на инвестициите в електроенергийната инфраструктура на територията на област Разград през 2018 г., съобщи главният изпълнителен директор дружеството Момчил Андреев на среща с областния управител Гюнай Хюсмен. Заедно те обсъдиха приоритетни за областта проекти, за които „Енерго–Про“ ще осигури необходимия капацитет на електроразпределителната мрежа, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
През 2018 година „Електроразпределение Север“ планира да вложи 3,5 млн. лв. в реконструкция на електропроводни линии средно напрежение, в обновяване оборудването на възлови станции и на участъци от мрежа ниско напрежение, в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла на територията на Лудогорието.
В рамките на 2017 година дружеството е вложило 1,62 млн. лв. в реконструкция, обновяване и развитие на електроразпределителната мрежа в областта. Била е извършена рехабилитация на възловите станции „Сеново“ и „Разград“, и на подстанция „Вихър“ в Завет. Обновени са и ключови въздушни електропроводи и кабелни линии.

В резултат на вложените средства се повиши качеството и сигурността на електроснабдяване на крайните клиенти в областта и се осигури възможност за присъединяване на нови индустриални и битови обекти. Броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 9% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните ремонти през същия период – с 28%, допълват информацията от „Енерго–Про“.

За удобство на своите клиенти, за пета поредна година дружеството организира изнесени офиси в малки населени места, където клиентите могат да се възползват от услугите на компанията, без да е необходимо да пътуват до най-близкия Център за обслужване на клиенти. През май тази година в област Разград са реализирани изнесени офиси в Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Самуил и Дянково. На 28 май мобилните екипи ще посетят и Лозница.

По време на срещата бе обсъдена и съвместната работа на компанията и органите на реда в Разград за противодействие на кражбите на ток. През последните 5 години в област Разград са констатирани 904 случая на неправомерно потребление. 25 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушения. През периода 2015 – 2017 година на територията на областта са осъдени 76 души за незаконно потребление на електричество, от които 1 е с ефективна присъда, 25 са с условни, а 50 души са наказани с пробация.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.