11 пианисти и певци обраха наградите от Национален конкурс в Шумен


Талантливи възпитаници на Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград спечелиха куп награди от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват” на 10 и 11 март в Шумен. 7 пианисти и 4 вокални изпълнители се справиха отлично с голямата конкуренция на конкурса и се върнаха с престижни награди. Децата са от класовете по пиано на Галина Героева и Нина Георгиева, и на вокалните педагози Адриан Маджаров и Надежда Радославова. Сред пианистите с първа награда във втора възрастова група се върна Дерия Генджева. Ивана Хосровян също е с първа награда във втора група. Невена Цанкова е с втора награда в същата група. Християна Наковска се справи отлично и има втора награда в трета възрастова група. Славена Петкова е на трето място в трета възрастова група. Клавирното дуо Дебора Белчева и Стилияна Димитрова е отличено с поощрение в 4 възрастова група. Преподавателката по пиано Галина Героева е удостоена с грамота за високи педагогически постижения.
Вокалните изпълнители от школата също се представиха достойно. Александра Златева грабна първа награда в трета възрастова група. Най-малката участничка – 6-годишната Рая Момчева е дебютантка, тя получи трета награда в първа възрастова група. Рая посещава детска градина „Детелина” в Разград и е много щастлива от първата си изява на национален конкурс. Вокалният дует Надежда Дочева и Деян Денчев бе определен като много перспективен. Децата взеха първа награда във втора възрастова група. Надежда участва и индивидуално и има поощрение.
Над 700 деца от цялата страна са участвали в третото издание на конкурса „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“, с организатори от община Шумен и СУ „Сава Доброплодни“. Певците са оценявани от жури в състав: певицата Ваня Костова, композитора Валери Костов и Христина Иванова. Журито по класическа музика е било: проф. д-р Ростислав Йовчев, преподавател в Музикалната академия „П. Владигеров”, Слави Димитров, диригент и Снежанка Добрева.

 

Директорът на Музикалната школа Деян Денчев изрази задоволството си от прекрасното представяне на талантливите възпитаници и представи следващата изява на школата. По традиция на 22 март в залата на Филхармонията от 18 часа ще се състои пролетният концерт на Музикалната школа. В него ще участват само дуетни изпълнения и на сцената ще излязат голяма част от децата от школата.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.