Юбилейна награда за кмета Валентин Василев

Днес председателят на Национален  алианс за социална отговорност (НАСО) Георги Георгиев връчи на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев първата юбилейна награда „10 години партньорство за социална отговорност на Община Разград за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България“.

Това се случи на откриването на Националния форум „Инвестицията в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“, на който Разград е домакин и който започна днес в хотел „Cartoon“. Модератор беше ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов, а други  официални лица бяха заместник-кметът Галина Георгиева, областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, зам.-председателят на Общински съвет – Разград Калоян Монев, Румяна Петкова – изпълнителен директор на АСП.

„Вие работите с най-важния ресурс – хората“, каза председателят на НАСО в обръщението си към д-р Василев и допълни, че този форум е доказателство, че партньорството е успешно и необходимо за работещите в социалната сфера.

Кметът на Община Разград благодари за наградата, като сподели, че усилията на Общинска администрация, досега в рамките на три години от началото на мандата, е да направят перфектното взаимодействие между ангажираните в социалната сфера и че наградата е за всички тях.

Прочетен бе поздравителен адрес от Министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Във форума участват представители на общини, социални услуги и институции, организации от Шумен, Русе, Ловеч, Силистра, Варна, Велико Търново, Търговище и от общините в област Разград.

През първия ден темите, по които дискутираха участниците бяха за кадрите в социалните услуги, предизвикателствата и подготовката във висшето образование, партньорството с НАСО, иновативни методи за подобряване качеството на образованието и обучението по социални дейности, повишаване на обществения престиж на професията на социалния работник.

През втория ден – петък, Националният форум ще продължи с лекции и дискусии по темите за кариерното развитие на специалистите в социалните услуги и иновативни практика за популяризиране на социалните услуги.

В четвъртък и петък пред Общински културен център жители и гости на Разград имат възможността да видят експонирана изложба-базар със сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.