Празник на тиквата и дюлята в Юпер

За четвърта година Община Кубрат, кметството в  Юпер и читалище “Напредък” организираха празник на дюлята и тиквата – “Тиквендюл”, под мотото “Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени”. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията в Кубрат.

На събитието присъстваха кметът на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметът на селото домакин Петър Петров, кметът на с. Бисерци Алиш Арифов, общински съветници, местни общественици, жители и гости на селото.

В рамките на празника се проведе конкурс за най-добри ястия от дюля и тиква, приготвени от сръчните ръце на кулинари от читалища, детски градини, клубове и потребителни кооперации от Бабово, Нова Черна, Осенец, Медовене, Божурово, както и малките готвачи от Детска градина “Щастливо детство” в Кубрат. Категориите включваха салати и ордьоври, супи, основни ястия, десерти и тестени изделия, напитки, кулинарни вкусотии от двата плода заедно.

Имаше и награди за най-нестандартна и причудлива форма на тиква, арт аранжировка на тиква или дюля, етновизия на трапезата. Сред най-оригиналните бяха: супа и салата от тиква, кавърма в тиква, пълнени тикви с пилешко месо, тиквени кюфтета, крем карамел и рачел от тиква и много други. Всички присъстващи имаха възможност да ги опитат.

Голямата награда “Тиквендюл 2022” спечели заслужено колективът на Клуб “Хоби кафе” от русенското село Бабово.

/e-Razgrad/

Hits: 21

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.