Поклон и цвете за Будителите

Разград ще отбележи Деня на народните будители 1 ноември в понеделник с кратки церемонии, съобразени с актуалните противоепидемични мерки, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Програмата, подготвена от Община Разград, включва две събития. От 11.30 ч. пред паметната плоча на къщата музей „Станка и Никола Икономови“ ще бъдат поднесени венци и цветя.

Половин час по-късно – в 12.00 ч. – е ритуалът по връчване на Наградата на името на Никола Икономов. Това ще се случи в градинката на къщата музей, а при лошо време – във фоайето на Общинския културен център. Тазгодишният носител на Наградата е Балетна школа при читалище  “Развитие 1869“. Наградата се връчва по повод богатия 46-годишен принос на школата към местната култура и във връзка със значимата 165-годишнина на читалищното дело в България. Предложението за връчване на Наградата на името на Никола Икономов бе разгледано и одобрено от Общинския  съвет в Разград на последната сесия на местния парламент на 19 октомври. Музикален поздрав към призьорите ще отправят солистки на Капанския ансамбъл.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.