„Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“.

Конкурс за изработка на мартенички и мартенски пана обявиха от Регионален център-Разград. Събитието се провежда под патронажа на Областния управител Гюнай Хюсмен. Право на участие имат екипи от деца/ученици със специални образователни потребности от Област Разград с партньори децата от групата или ученици от класа. Надсловът на конкурса е: „Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“.

Целта на конкурса е децата да се запознаят с един от най-обичаните български празници Баба Марта, а също и децата със специални образователни потребности да се изявят, да популяризират творческите си възможности и да работят в екип с децата от групата или класа си.

Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи: 1 група – деца от детски градини; 2 група – ученици от I до IV клас; 3 група – ученици от V до VII клас; 4 група – ученици от VIII до XII клас. Срокът за изпращане на творбите е 22 февруари, а адресът – Разград, ул. „Перистър“№4, Регионален център, за конкурса „Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“. Жури ще оцени мартениците по критерии: съответствие с темата, оригиналност на творбата, яснота на посланието, новаторски подход, композиция, цветова хармония. Авторите на най-хубавите мартеници ще бъдат наградени на 28 февруари. На церемонията ще бъде представена и презентация от снимки, на които е документиран работният процес по изработка на мартениците. Снимките могат да бъдат изпращани на електронен адрес: baba_marta_2019@abv.bg.

e – Razgrad.bg

Hits: 21

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.