Книгите на Теория от Когиталността – нов свят на възможности

Специално за читателите на e-razgrad.bg екип Когиталност създаде промо код, който им дава промоционална цена с 30 % отстъпка за всички книги в електронната книжарница на сайта

В началото на тази година двете книги – „Ти – Източникът” и „Ти – Проявлението” с автор Ивомир Димчев претърпяха второ издание. По своята същност те са книга първа и книга втора от една поредица – Енциклопедия Когиталност. Първата от тях представя сензационната, невидима до момента връзка между науките. Доказва, че те са единни и взаимно свързани, а това в практически смисъл отваря вратите на един неограничен потенциял от възможности. Откритията във физиката дават друг поглед върху психологията и медицината, пренаписва се разбирането за археологията и езотериката. Психолозите стават физици, а фантастиката става реалност на действието… Тази книга разказва как всеки е творец и Източник на своята уникална  реалност. Нейното хармонично продължение е „Ти – Проявлението”, която доразвива уникалната взаимосвързаност  и преливане между възможностите и дава практически стъпки по пътеката към необятните възможности. Оказва се, че всеки миг и всяка реалност са резултат от точен, ясен и категоричен избор. Единството мисъл – решение – действие с ясна посока отдаденост навън, към цялото, сътворява и реализира действителността, която желаем.

Често чуваме израза, че с мислите си можем да формираме своята реалност; че каквото мислим – това си и проявяваме; че ние самите творим живота си. Именно на тази основа авторът на книгите, Ивомир Димчев, доказва с чисто научни средства тези твърдения, и то вече в няколко последователни книги. Авторът създава термина Когиталност, като обединява в едно всички теории за мисловността. Така е създадена Теория от Когиталността, която по своята същност е една теория на познанието.

За Когиталност авторът започва да говори още през 2006 г., като терминът идва от латинското cogito” – мисля,  и означава мисловност, менталност изобщо. Той изхожда от постановката, че мислите променят света, но и успява да докаже причините и принципите, при които се случва това. Затова и Теория от Когиталността съдържа в себе си науки като физика, химия, вълнова генетика, биология. Тя говори за когитални частици, които като информацията, която притежава всяка една от тях, присъства едновременно във всички и обратно. И това обяснява как е възможно с мисловността си да творим света около нас. Събитията, ситуациите, хората около нас са именно такива, и единствено нашата интерпретация и разбиране за тях ги квалифицира по определен начин. Но е редно да излезем от ограничението на собствената си емоционалност и стремеж за контрол и оценка, и тогава ще можем да живеем и се развиваме в една благородна и благодарна среда.

Първата книга в тази посока е The Black Book, книга за Живота, с първо издание на български и на английски език през 2008 г. – една много позитивна «Черна книга».

Следват „Позидневник”, „Пътеводител за саморазвитие на тийнейджъра и ученика” – който е разработен с екип психолози от СУ „Св. Кл. Охридски”, а рецензенти са Мадлен Алгафари, Тинка Митова, Светла Петрова. Като идеята тук е да се постави началото на нов подход при работа с младите хора.

Следва The White Book – книга за Любовта. През 2011 г. излиза „Теория от Когиталността” в ограничен тираж, а през 2013 г. – нейното допълнение „Елементарна теория от Когиталността” /в случая терминът „елементарна” означава, че тук са представени основите на теорията/. Постановките ѝ след нея бяха развити в „Магьосник на реалността”.  Впоследствие се завихри нейното развитие като Енциклопедия Когиталност – като „Ти-Източникът” и „Ти-Проявлението” са първа и втора книга от тази Енциклопедия.

   И всичко това – с насоченост към нашето развитие и промяна, защото ние във всеки един момент правим избори. Но когато тези избори са осъзнати, когато познаваш механизма на това, как ти самият си творец на собствената си реалност, тогава наистина ставаш изследовател и осъзнат творец. Постоянно търсим отговори, а всъщност постоянно получаваме информация. Дават ни се парченца от пъзела, за да подредим глобалната картина и идея. Но тъй като ние филтрираме по различен начин получаваната информация – оттам идва и нашата индивидуалност. И няма нужда да се борим със страха, защото той всъщност е нежеланието ни да излезем от собствената си зона на комфорт, да напуснем ограниченията, които сами сме си поставили, и да изследваме непознатото. Тогава се превръщаме в изследователи и творци, но осъзнати творци на реалността.

   Всъщност това, което наричахме духовност и езотерика, днес е доказуема, проста и приложима практика. И ако знанието се считаше за недостъпно и само за избрани, днес самите ние държим ключовете към това знание – наричат се любов, творене, търпение, вдъхновение и отдаденост. Кодът за всеки от тях е индивидуален, уникален и неповторим. Работата с Теория от Когиталността ще помогне на всеки, тръгнал по пътеката на Търсенето, да прояви себе си като творец на собствената си реалност.

   Когиталност като теория и практика  е представена и се развива непрекъснато чрез книги, филми, семинари и онлайн самообучение. През 2014 г. беше създаден научно-езотеричният филм „Когиталност – Всичко, което Е!”, който  е разпространен на шест езика: български, италиански, испански, немски, френски и английски. Книгите също вече са преведени на английски и италиански език. Когиталност заема вече и доказано място във виртуалното пространство – със сайта Когиталност, в който има изключително богати материали за запознаване с Теорията, както и възможност да се работи в тази посока, електронна книжарница. Но нещо, което е уникално – има и сектор за самообучение и той неслучайно носи името Академия Когиталност. Защото теорията е логична и подредена, но тя е безсмислена до момента, в който не бъде проверена на практика. Затова проверете и преживейте когиталността и ще откриете нейния безкраен потенциал. Търсете собствените си възможности и ще ги откриете. Защото онзи, който търси, винаги намира. Проверете го, преживейте го и ще откриете, че всичко е възможно!

   Специално за читателите на erazgrad.bg екип Когиталност създаде промо код, който им дава промоционална цена с 30 % отстъпка за всички книги в електронната книжарница на сайта. Адресът на електронната книжарница е:  https://kogitalnost.com/produkt-kategoriya/източник-проявление/ , а специалният промо код: razgrad19.

Нели НИКОЛОВА

Hits: 97

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.