Зимната подготовка на„Лудогорец“ тръгна със загуба

„Лудогорец“ загуби първия си мач за 2019 г. Шампионите паднаха от румънския „Ботошани“ в контрола, играна в Белек при ураганен вятър.

Мачът бе дебют за новото попълнение Адриан Попа. Пламен Илиев остана извън състава.

Първият удар в срещата бе дело на Диаките, но в аут. Постепенно Орлите взеха инициативата В 10-та минута Джоди Лукоки направи страхотен пробив отдясно и подаде на Доминик Янков. Талантът обаче направи непростим пропуск и би в аут. Секунди след това „Лудогорец“ поведе. Натанаел заходи от ляво и с неудобния си десен крак би много добре и не остави шансове на австрийския вратар Фрайзъл – 1:0. В 25-та минута „Ботошани“ бе близо до изравняване. Първо Броун не прецени добре топката при едно центриране от фаул на Онженда и за малко тя не се озова в мрежата му. След това пък гредата спаси аржентинския страж след удар на капитана им Бурка. В 36-та резултатът стана 1:1. След заучено изпълнение на фаул, топката стигна отново до Бурка. Защитникът би от воле и не остави шансове на Броун. След това пък Вандерсон можеше да даде преднина на разградчани, но и той не бе точен.

През втората част Антони Здравков заложи на нова единадесеторка, като някои футболисти играха на непривични постове. Светослав Дяков бе централен защитник, а Димо Бакалов – ляв бек. Дебют, макар и неофициален, записа Адриан Попа, а след 9-месечно лечение на контузия в игра се завърна Абел Анисе. 45 минути не терена бе и каращият проби бразилец Давид Рибейро, който действа като ляво крило. В 64-та минута „Ботошани“ стигна до втори гол. Той бе дело на Фульоп, който бе изведен зад защитата на разградчани от Диего Фабрини, премина през Даниел Наумов и вкара. След още 4 минути румънският тим стигна и до трето попадение. Фабрини пак изведе чудесно Фульоп. Той би към празната врата, а Каталин Голофка довкара топката в мрежата. След попадението играчите на „Лудогорец“ се хвърлиха напред, за да стигнат до поне един гол. Пропуски обаче направиха Жоао Пауло и Марселиньо. В 83-та минута Хонатан Родригес фаулира Марселиньо и бе изгонен, след като получи втория си жълт картон.
/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.