Започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 15 март 2019 г. за първата кандидатстудентска сесия и 23 май 2019 г. за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg , на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.
Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 24 март – 28 април 2019 г., а втората – в съботните и неделните дни от 26 май до 23 юни 2019 г.
Първият етап на класирането ще бъде обявен на 9 юли 2019 г., вторият етап – на 16 юли 2019 г., а третият етап – на 23 юли 2019 г.
Пет от общо 119 специалности не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности „Право”, „Медицина” и „Фармация” и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – „Журналистика” и „Връзки с обществеността”. За специалността “Книгоиздаване” приемът е по избор – или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.
Две са новите бакалавърски програми, които бъдещите студенти ще могат да изучават от следващата учебна година – „Счетоводство, финанси и дигитални приложения” (на английски език) в Стопанския факултет и „Геопространствени системи и технологии” в Геолого-географския факултет.

На 21 февруари 2019 г. започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 21 март 2019 г. младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България. Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена на страницата на Университета и в
страницата във Фейсбук „Кандидат-студенти 2019″ .

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.