Цената на пакета Диема екстра се увеличава на 6.99 лв


От 1 август цената на спортните канали в пакета „Диема екстра“ ще се увеличи от 5.99 на 6.99 лева. Това стана ясно от съобщениe, коeто няколко кабелни и сателитни оператори са изпратили до своите абонати.

От „Нова броудкастинг груп“ потвърдиха пред „Дневник“ за промяната. От компанията заявиха, че увеличението е продиктувано от нарастващата стойност на спортните продукти в световен мащаб. Наред с увеличението на телевизионния пакет се вдига и цената на мобилното приложение „Плей Диема Екстра“, което също ще струва 6.99 лева.

„Промяната в цените на пакетите се определя от тенденцията за нарастващата стойност на премиум спортното съдържание в световен мащаб. В програмата на пакетите са включени някои от най-ексклузивните и популярни световни спортни състезания, което предопределя високата цена за закупуване на съответните телевизионни права за излъчване в България“, заявиха от компанията за „Дневник“.

„Нова броудкастинг груп“ ще продължи да удовлетворява желанието на спортните фенове и ще създава, закупува и предоставя за разпространение висококачествено и разнообразно спортно съдържание в HD качество“, допълват от компанията.

Това е четвъртото увеличение в стойността на пакета, който включва „Диема спорт 1“, „Диема спорт 2“ и спортния лайфстал канал „Трейс спорт“. „Диема екстра“ стартира през 2015 г. на препоръчителна цена от 3.96 лева, след което беше увеличаван на 4.99 лв. и актуалните в момента 5.99 лв.

Мачовете от българската Първа лига, Купата на България, английската Висша лига и френската Лига 1 са главните футболни акценти в програмата на „Диема спорт 1“ и „Диема спорт 2“.

Извън футболните продукти двата канала излъчват българското волейболно първенство, Формула 1, Националната баскетболна лига (НБА), професионален бокс и др. Тази година в пакета беше и тенис турнирът на АТП в София.

Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.