„Харви“ изхвърли загадъчно морско същество на тексаски плаж


Миналата седмица Прити Десаи (Preeti Desai) от екологичната организация Национално асоциация „Аудубон“ публикува в Twitter снимки на странно същество на плажа в Тексас Сити след урагана Харви с молба да бъде идентифицирано.

Мъртвото животно със цилиндрично тяло е било сляпо с уста, пълна с остри като бръснач зъби, според BBC News.

„Първоначалната ми мисъл бе, че може да е морска минога, но когато се приближих, разбрах, че няма начин заради устата му“ – разказва Десаи. Тя публикува няколко снимки в Twitter и моли за помощ биолозите и добавя: „Какво по дяволите е това?“

На нейната молба откликва биологът и специалист по змиорките д-р Кенет Тай (Kenneth Tighe) от Националния музей по естествена история Смитсониън, който смята, че това е саблезъба змиорка.

„Може да е Bathyuroconger vicinus или Xenomystax congroides“, заяви той. „Всички тези три вида се срещат край Тексас и и имат подобни големи зъби. Жалко, че не може ясно да се види краят на опашката. Това ще направи разграничение между ophichthid и congrids.

Смята се, че ураганът Харви, който донесе силни ветрове и наводнения в Тексас е причината за това, съществото да се отзове на плажа.

Саблезъбата змиорка е тропическа риба от клас Лъчеперки и обикновено обитава западната част на Атлантическия океан, включително Мексиканския залив. Живее на дълбочина между 30 и 90 метра в морски води и солени устия.
Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.