Французин вдигна от 0 до 100 км/ч за половин секунда с триколка, задвижвана от вода


Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси използва принципа на дюзите във всякакъв възможен вид. Този път за да се изстреля от място до 60 мили в час /96 км/ч/ за около половин секунда – нещо за което дори и във Формула 1 могат само да мечтаят. За целта той не използва нищо друго освен силата на …водата, предава Auto-press.

Доста ексцентричният Гиси стана известен преди известно време че успя със ракетен велосипед да надвие на пистата Ferrari, развивайки скорост от 338 км/ч.

В най-новото си постижение преминава от две на три колела и добавя доста повечко използване на мощност. Неговият трицикъл се „изстрелва“ от място до 100 км/ч за само 0.55 секунди и то по време на опит за рекордно изминаване на 200 метра, постигайки терминална скорост от 259,2 км/ч. И то зареждайки бегачката си само с … дъждовна вода!

„Живея във Франция – третата сила в света на моторните спортове. Това е и причината да търся по-евтини начини за търсене на адреналин. И това което съм направил досега е едва един процент от проектите които искам да осъществя. Ако имам правилно финансиране бих могъл да направя свръхзвуков драгстер, който ще прекрачи скоростта на звука в края на класическата дистанция от четвърт миля.“ – споделя изобретателят-каскадьор.

Но недостигът на средства не го спира. За да се уверим в това е достатъчно да разгледаме новата му скоростна машина на три колела. Отпред с мотоциклетна вилка, отзад с колела на го-карт и резервоар от алуминий усилен с карбон, съдържащ 35 галона от дъждовна вода при налягане от 6000 атмосфери. Когато Гиси отвори клапана на дюзата водата се превръща в най-мощния двигател, някога монтиран на трицикъл.

Как ли се чувства човек, когато се изстрелва с трицикъла си от място до 100 км/ч за половин секунда?

„Доста по комфортно и безопасно в сравнение с ракетния ми велосипед“ – отговаря Гиси.

„Е и с колелото не беше зле да вдигнеш над 330 км/ч за 4,8 секунди, но това не значи че съм се чувствал в безопасност.“
Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.