Трактор от Земеделската гимназия ще помага в разчистването на коритото на „Лом“-а извън Разград


Снимки: Областна администрация

Трактор от Земеделската гимназия „Ангел Кънчев“ ще помага в разчистването на коритото на река Бели Лом извън Разград. Това стана ясно днес, докато областният управител Гюнай Хюсмен инспектираше почистването на дигите в извънурбанизираната част по поречието на реката.
Паднало голямо дърво в дерето зад бившето ТПК „Металик“, което звеното в Лозница на „Напоителни системи“-Русе няма техническа възможност да отстрани, роди идеята да бъде потърсен директорът на гимназията Наско Асенов. Той откликна с разбиране и обеща да помогне в почистването с учебен трактор.Вече са отстранени храстите и дърветата в продължение на 500 м по дигите край Конната база в Гецово, 350 м до Ушинци, 250 м от Пороище към Разград и 500 м от главния изпускател на язовир „Желязковец“, съобщи управителят на звеното Николай Нинов.
Почистването се извършва съобразно констативните протоколи, издадени след обследването на техническото и експлоатационното състояние на водните обекти в област Разград, извършено през октомври 2017 г. от Междуведомствена комисия, създадена със заповед на областния управител.

/e-Razgrad/

 

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.