„Топлофикация – Разград“ е в готовност да пусне парното


„Топлофикация – Разград“ е в пълна готовност да пусне топлоподаването, съобщи директорът Михаил Ковачев.Но преди това са задължителни няколко условия, уредени от закона: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване на времето.
Всички сградни инсталации са вече пълни, но всеки абонат трябва да отвори винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата.
От първия ден на октомври по изрично желание на директорката на детската ясла до пазара парното там работи, в понеделник с топли занимални и спални ще посрещнат малчуганите и в Детска градина „Зорница“.
В сила е и възможността, ако писмено две трети от ползващите една абонатна станция заявят желание за по-рано пускане на отоплението, това да бъде сторено веднага.
Ако дългосрочните прогнози на метеоролозите се сбъднат, най-вероятно последните дни на този месец ще са и началото на новия отоплителен сезон, каза М.Ковачев. Първо ще бъде пуснато парното на болницата, училищата и детските градини, а след това на жилищните и обществените сгради. Това по правило отнема няколко дни, за да се натоварят постепенно и без сътресения мощностите на ТЕЦ-а, а и  топлопреносната мрежа.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.