Старци избягаха от дом за възрастни, за да отидат на метъл фест


Персоналът на дом за възрастни хора в германския район Дитмаршер установил в петък вечерта, че двама от гостите липсват, и уведомили полицията. Часове по-късно старците били открити на Wacken Open Air – вероятно най-големият фестивали за метъл рок в света.
„Очевидно двамата обичат метъл фестивала, макар че ги открихме там леко дезориентирани и отнесени“, сподели говорител на полицията пред радио „Норддойчер рундфунк“. Възрастните мъже били открити около 3 часа на мястото, на което тази година се събраха 75 000 зрители.
С неудоволствие двамата се отказали от плановете си, а полицията ескортирала таксито им обратно до дома, за да се увери, че те няма отново да поемат към сцените с любимата музика.
Сред групите за феста от 1 до 3 август имаше имена като Danzig, Judas Priest, Hatebreed и In Flames. Той се организира от 1990 г. и вече са обявени първите групи, които ще свирят през лятото на 2019 г. и са останали по-малко от 10 000 билета.
Случаят със старците веднага бе използван от организаторите, за да се напомни, че „никога не си твърде стар за рок“. Те допълват, че Wacken е един от най-толерантните фестивали към хора с увреждания и че никога няма да проявят дискриминация към феновете само защото са много възрастни.
Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.