Рокер спря колона с мотористи в Разград и предложи брак на любимата си


Хиляди мотористи от България и чужбина яхнаха коравите си машини и се събраха в местността Пчелина край Разград на юбилейния 15-ти мотосъбор, организиран от местния рокерски клуб „Лудогорски братя“.

Огромна част от дъщерите и синовете на вятъра днес станаха част от нещо уникално в цялата история на мотосъборите тук. Точно по обяд, когато мощните машини раздираха с рева си тишината на горещия августовски ден, две момчета и две момичета нетърпеливо пристъпваха до перилата на моста край площад „Ларго“. Двете двойки, едната от които чака дете, държат в ръце саморъчно изписан траспарант. На него 33-годишният майстор на пици Гошко от Силистра сам е изписал „Инна, ще се омъжиш ли за мен?“. Момичето не знае, че нейният любим смята да й предложи брак. Тя се вози с него, прегърнала го на мотора сред колона от още хиляди рокери. И когато шествието приближава високата естакада, от там се спуска посланието. Държат го приятелите на младите влюбени. Стресната, колоната спира, Гошко скача от мотора, сваля каската и пада на колене с годежен пръстен пред Инна. Тя, изненадана и трогната до сълзи, се усмихва и клати глава в знак на съгласие, а рокерите форсират металните зверове и ръкопляскат. Импровизираното шоу събра очите на десетките разградчани, които в този час са изпълнили кафенетата и пейките по площада. Всички се радват на щастието на двамата млади от Силистра…

„Най-нетърпеливите пристигнаха още в сряда… не, във вторник. Тук мястото е отлично за уикенд. Идват цели семейства. Например, фамилия от Добрич пътува в два лъча. Мъжът е моторист, идва яхнал машината си. Жена му с децата пристига с кола и каравана, за да е удобно на семейството. Използват мотосъбора, хем да се видят с приятели, хем да си направят излет сред природата.“ Това обяснява два часа преди романтичното предложение за брак Малкия заек, както е известен сред рокерското братство Йордан Атанасов.

Докато Данчо следи как се спазва програмата, председателката Десислава Петкова координира рокерите за традиционното им шествие из Разград. „Тази година имаме хубави изненади. В петък вечер при откриването на събора депутатът Десислава Атанасова ни подари иконата на Свети Иван Рилски, да ни пази и закриля. В сбирката ни тази година се включи и фондация „Искам бебе“. Техни активисти са запалени рокери. Винаги са сред нас. И на този събор решихме да организираме дарителска акция за подпомагане двойките с репродуктивни проблеми. Тук на поляната са все млади хора, двойки с деца и такива, които ще имат деца. Моторите, купонът, бирата и любовта вървят ръка за ръка“, дяволито се усмихва Деси и ни подсказва да тръгнем с колоната, за да не изпуснем най-голямата изненада. И не каза дума за шоуто в центъра на Разград.

„Прилича му на мотосъбора в Разград да стане място за създаване на ново семейство. През тези 15 години история, много мотористи намериха тук своите половинки. Много деца бяха заченати в палатките наоколо и пораснаха тук“, обяснява ни Йордан Малкия заек. Докато той се мъчи да си спомни кои негови приятели са се загаджили на тази поляна, детско моторче дава газ по трасето. Яхнал пърпоретката, Макс вози от малкия варненец Самуил, който е само на 18 месеца, но вече знае как да се държи на мотор. Двамата малчугани са едни от многото хлапета, родени с бензин в кръвта, предаден им по наследство от бащите им рокери.

„Много мотосъбори у нас вече изчезнаха от националния рокерски календар. Днес не е лесно да се организира неколкодневен празник на хиляди хора, които носят свободата в сърцата и мразят забраните и ограниченията. Нашият вече отбеляза 15-то си издание. Надяваме се да продължим да го организираме и в следващите години.“, споделя оптимизма си лидерката на „Лудогорски братя“ Десислава Петкова.

Докато тя ни припомня историята на рокерския празник на Пчелина, покрай нас, стегнат с каска, минава Андреас, от Северен Рейн- Вестфалия. Германецът е един от заклетите рокери, който всяка година реве с мощната си „Ямаха“ в колоната на българските мотористи. За да не изпусне купона на „Лудогорси братя“, той планира отпуската си съобразно датата на събора в Разград. Специално пристига у нас за мотосъбора в Разград и смята да продължи да го прави.

Тази година най-голям фурор предизвика Групата на музикантите от Варна. Техни хора дойдоха с мощни мотори, каквито не можеш да видиш всеки ден. Валери Радев е яхнал своето 650 кубиково „Сузуки“, което е почти като автомобил. „С тези машини в Америка мотористите пресичат континента от Източния до Западния бряг. За нас е радост и гордост, че такъв звяр реве в колоната ни, когато правим 25-километровата си обиколка от Пчелина до Разград и обратно“, не крие емоциите си местен рокер.

Строени като за снимка, шестващите мотористи дават газ обратно към лагера, където са бирата и мезето, където купонът продължава. Тази вечер на сцената излиза рокаджийката Милена, защото след толкова много газ, емоции и приятелство всички искат да изреват заедно „Неам нерви!“.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.