Рекорден брой жертви в Калифорния


Рекорден e броят жертви, които взеха големите горски пожари в Калифорния. Властите съобщават вече за 31 загинали, предава БТВ. Над 100 души са пострадали и са били хоспитализирани, а огънят е унищожил 3500 жилища и постройки.
Площта, опустошена от пламъците, вече достига 190 хиляди акра или почти колкото площта на град Ню Йорк. Цели предградия в град Санта Роса са изпепелени, а над 6200 души са без ток.
Евакуирани са над 20 хиляди жилища, а в борбата са се включили над 8000 пожарникари, които се още се опитват да потушат общо 21 пожара.
Стотици хора все още са в неизвестност. Над 400 души са само изчезналите в Сонома сити, където са повече от половината смъртни случаи. Бройките за изчезналите се различават, като варират между 400 и 900. Общо над 1000 са подадените сигнали за липсващи хора, но с уточнението, че около 600 от тези вече са открити.
Засега в безопасност са открити 437 души, но за други 463 все още няма вести.
С новия брой загинали това вече се превръща и в най-смъртоносната огнена стихия в историята на Калифорния (която все пак често страда от пожари) изпреварвайки унищожителния пожар в „Грифит парк“ от 1933 г., когато са загинали 29 души.
Заради повалени телефонни антени за властите е трудно да се свържат с хората, обявени за изчезнали.
Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.