Разградски таланти обраха всички награди на конкурса за млади пианисти в Шумен


Разградски таланти обраха всички награди на конкурс в Шумен и само те свириха на гала концерта, похвалиха децата от Музикалната школа „Илия Бърнев“.
В IX издание на конкурса за млади пианисти и цигулари /до 12 години/ на Регионалния исторически музей и Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ в Шумен участваха възпитаничките на музикалните педагожки Галина Героева и Нина Георгиева.
В първа възрастова група Първа награда грабна Невена Цанкова. Първа във втора възрастова група е Славена Петкова, а Дерия Генджева и Ивана Хосровян са втори.
Ивана получи и Специалната награда за изпълнение на българска пиеса от фондация „Проф. Венета Вичева“. С грамоти за всеотдайна и успешна педагогическа работа са отличени преподавателките по пиано на момичета. А затова как са се представили децата, говори закачката на член на журито, че за да има награди и за останалите, догодина май не бива да канят разградската школа.
Разградските таланти за поканени за специално участие в къщата „Панчо Владигеров“ на 19 май за Нощта музеите в Шумен.
При цигуларите в конкурса възпитаниците на Румяна Маркова: Аляра Юсеин, Джансу Чолакова и Хавин Юнсал получиха поощрителни награди. А тяхната преподавателка, както и корепетиторката им Александрина Митева – дипломи за всеотдайна работа.
Сега талантите ще се готвят за годишния концерт на Школата на 9 юни на открита сцена пред читалище „Развитие“. А сезона ще закрият на 22/23 юни на Фестивала на школите по изкуства в Пловдив.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.