Разградските млади огнеборци – втори в турнира „Юлиян Манзаров“


Снимка: Областна дирекция на МВР

100 младежи на възраст от 12 до 16 години показаха бързина и умения в двете състезателни дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“ в Ловеч на XVII турнир на младите огнеборци в памет на Юлиян Манзаров – ученикът, загинал във водите на р. Лим, спасявайки свои съученици.
Отборът от ученици учениците от ОУ „Никола Икономов“ – Разград за поредна година показаха висок спортен дух и добра физическа подготовка и отстъпиха първото място само с осем точки на връстниците си от СУ „Цанко Церковски“ – Полски Тръмбеш
Бронзовите медали заслужиха децата от СУ „Никола Вапцаров“ от гр. Хаджидимово.
Младежкото състезание се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Българска федерация за пожароприложен спорт, община Ловеч и Фондация “Ангели от Лим”.
Инициативата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката, а правилата за провеждане на турнира са идентични с тези на международните младежки състезания по пожароприложен спорт, утвърдени от Международната асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF).
/e-Razgrad/

 

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.