Работна среща на областните управители в Търговище


Снимки: Областна администрация

Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители от цялата страна. Домакин на форума бе Областният управител на Търговище Митко Стайков.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова, началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева, началникът на политическия кабинет на министъра на образованието и науката Николай Стефанов участваха в дискусията.

Заместник-министър Крумова обсъди с областните управители техните предложения във връзка с изготвянето на нов Закон за водоснабдяване и канализация, чието внасяне в Народното събрание предстои около месец май.

Областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на МОН Николай Стефанов работата по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. На форума бе представена междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Предстои софтуерът да бъде предоставен на областните управителите, чрез него те получат достъп до информация относно това, как институциите работят по механизма.

В културната програма на срещата влизаше посещение в Регионалния исторически музей и Славейковата къща.

/e-Razgrad/

Коментари

Лаик

дата: събота, 24 февруари 2018 / 17:08
И каква я свършиха?Хапнаха,пипнаха и все същата-няма консолидация на В и К асоциацията!И така ще бъде докато Обл.управител е Г. Хюсмен!Само усмивки и пляскане на ръце!

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.