Първите дипломирани парамедици в Разград започнаха работа


Тринадесет младежи на възраст до 29 години – осем мъже и пет жени, завършиха успешно обучението си по професионална квалификация „Парамедик“ – трета степен и бяха назначени на трудов договор в ЦСМП в Разград и неговите филиали в Цар Калоян, Лозница, Исперих.

Обучението се проведе от Центъра за професионално обучение на КНСБ, съобщиха от синдиката. Лектори бяха лекари-специалисти в съответната област на медицината от Разград и работещи в ЦСМП-Разград. Парамедиците усвоиха знания и умения за основните алгоритми при асистиране в спешната помощ, техники за оказване на първа помощ, поставяне на превръзки, поставяне на шини и др. Едно от основните изисквания за включване в проекта беше и наличие на валидна шофьорска книжка, тъй като в работата ще им се наложи да управляват линейка.

Проектът „Активност, обучение и заетост“ се изпълнява от Центъра за спешна медицинска помощ в Разград в партньорство с неправителствената организация „Международен алианц за развитие“. Той се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси” чрез Инициативата за младежка заетост на Европейския съюз.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.