Преподавателите от ОУ „И. С. Тургенев“ се свързват с колеги от цяла Eвропа чрез e TWINNING


В края на учебната година, учителите на ОУ „И. С. Тургенев“ преминаха две обучения в иновативни техники и технологии в образователния процес, съобщиха от ръководството на училището.
Първото бе на тема: „Педагогика на свободното време“, представена от Проф. Нели Бояджиева, със сътрудничеството на „Център на НПО в Разград“. Събитието, което е част от Кръгла маса по проект „Агресия, тормоз, насилие… в нашето училище“ премина под патронажа на областния управител Гюнай Хюсмен.Проф. Бояджиева ангажира вниманието на учителите с тренингов модел свързан с темата за свободното време; доколко умеем да разполагаме с него и го възприемаме като лично пространство; как бихме могли да работим с децата в тази посока.
Второто обучение бе с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси и програма „Еразъм +“ , свързано с най-новата образователна програма – e Twinning. Води го Евгения Цветанова – e Twinning посланик.
Тя говори за предизвикателствата пред училищното образование, представи интересни практики от Европейската образователна мрежа на програмата, в която са регистрирани и участват 473 394 преподаватели от цяла Европа. Класната стая на бъдещето в e Twinning електронната платформа предизвика голям интерес сред участниците в обучението, които също имаха възможност да се регистрират напълно безплатно в нея.
Основен акцент в обучението беше въможността на e Twinning за повишаване на педагогическите компетентности на преподавателите.
Учителите имаха и практическо занятие, писане на проекти, което на практика ги подготви за включване в програмата през следващата учебна година.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.