Празници за патронния празник на ОУ „Ив.С.Тургенев“ в Разград


С конкурси, културни и спортни прояви ОУ „ Ив.С.Тургенев“ в Разград отбеляза патронния си празник в деня на 200-годишнината от рождението на световноизвестния руски писател.

Над 70 индивидуални и колективни творци от училища и детски градини в Разградска област се включиха в Регионалния конкурс

„Природата – извор на живот“, посветен на празника. Днес училището отличи и награди най–добрите творби, вдъхновени от конкурсното мото „Есенна палитра“ .

Празничните дни започнаха още в началото на седмицата с тематични часове на класа за живота и творчеството на Тургенев, с представяния, четене на откъси от произведения и посещения на прожекция по творба на руския класик.

Кулминацията на честванията на 9 ноември бе музикално-поетична програма с участие на ученици от цялото училище. Проведе се и ученически турнир по шах.

Тази година се навършват 200 години от рождението на великия писател – Иван Сергеевич Тургенев, а едноименното разградско училище носи името му вече 31 години.

Днес  ОУ „ Ив. С. Тургенев“  е едно от новаторските  училища в България. В него се учат около 300 ученици на целодневен режим на обучение. Има и подготвителна предучилищна група.

Децата работят по различни проекти. Участват и печелят национални и международни конкурси и състезания.

Скоро в училището ще отвари врати и единственият закрит плувен басейн в Разградска област.

Училищен клуб ,,Наблюдател“

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.