Подготвя се технологичен проект за ремонта на 9 км от пътя Разград-Кубрат


Над 20 000 000 лв. се инвестират в момента в основния ремонт на второкласния път Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан.

В момента се изработва технологичен проект за ремонта на 9 км от път Разград-Кубрат, в участъка между селата Топчии и Каменово. Това е част от подготвителните дейности, които е необходимо да се предприемат преди започването на строителните работи на отсечката. В проекта ще бъдат посочени видът и количеството на предстоящите ремонтни дейности, съобщават от АПИ.

Със средства от ОП „Региони в растеж“ се рехабилитират общо 31 км от второкласния път Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра. През миналата година стартира рехабилитацията на 21 км в участъка Търговище – Разград. В момента се полага последният пласт асфалт.

АПИ разглежда и търси варианти за ремонт на път Русе – Кубрат, който е в недобро състояние. През април чрез програмата за текущ ремонт са отстранени най-големите неравности, за да се повиши безопасността на движение. За рехабилитацията на 46 км от второкласния път, които са на територията на областите Русе и Разград, има готов проект. В Разградска област участъкът започва от границата с област Русе, преминава през село Беловец и завършва при кръстовището в град Кубрат.
Припомняме, че през април жителите на Кубрат блокираха изходите от града, и към Разград, и към Русе. Готвят се да го направят и на 17 юни /неделя/, несъгласни с мудните действия на правителството за ремонт на пътищата в района, които са невъзможни за движение от години.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.