„Пилко“ подари радост на децата от Танцов клуб „Валенс“


Снимки: Радо СТОЙКОВ

От участие в Националния фолклорен фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“ се завърнаха 22 момичета от Клуба по танци „Валенс“ – Кубрат.
Пътуването и участието им в престижния конкурс в София стана с отзивчивостта и помощта на разградската фирма за производство на птиче месо „Пилко“ ЕООД.
Очакваме до седмица резултатите от класирането, но сме изключително щастливи от отличното си представяне – наша премиера на подобен форум, казва ръководителката на клуба Валентина Петрова. Тя и момичетата вече са намислили как ще благодарят на приятелите си от „Пилко“ за жеста, но ще го запазят в тайна докато настъпи подходящият момент за това.
Клубът по танци „Валенс“ е вече на две години, създаден е по проект „Твоят час“ в СУ „Христо Ботев“. Формациите в клуба са две: прогимназиална и гимназиална с общо 42 момичета.
За конкурса в столицата пътуваха 22 момичета /малки и големи/ с общо четири български народни хора от различни етнографски области на страната. Малките се представиха с „Весело хорце“ и „Пустоно лудо и младо“, а големите – с „Шопско надиграване“ и „Добруджанки“. На фестивала танцуваха над 450 деца от цялата страна. Кубратските момичета бяха единствени от Лудогорието.

/e-Razgrad/

Коментари

Непознат

дата: вторник, 15 май 2018 / 18:16
За работници пари няма а да помагат има хахаха

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.