Откриха паметна плоча на легенда на ПФК „Левски”


Снимка: Областна администрация

Областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на фен клуба на „Левски” в Исперих Йордан Иванов и вдовицата на Цветан Веселинов-Меци Мими прерязаха лентата на паметна плоча на легендата на сините в лудогорското градче.

“Футболистът, наричан „Синът на вятъра”, почина през февруари тази година, беше приятел на феновете на „Левски” в Исперих, за последен път се видяхме на Йордановден” – обясни Йордан Иванов мотивацията на запалянковците да поставят паметна плоча в градинката пред фенклуба. Тя е непосредствено до паметната плоча на Георги Аспарухов-Гунди, двамата са били съотборници. И двете паметни плочи бяха осветени от отец Георги Михнев, който благослови присъстващите фенове на синия клуб и техните гости.

Йордан Иванов припомни факти от кариерата на крилото на „Левски”, а областният управител изрази възхищението си от исперихските фенове за това, че са жив, деен фен клуб, задружни и всеотдайни към отбора, на който са привърженици.

Събитието завърши с минута мълчание и падане на колене в памет на Меци.

След това дамите от фенклуба бяха осигурили почерпка за гостите, като част от сладките бяха в синя сладкарска боя.

Гости на церемонията бяха съотборниците на Меци: Стефан Павлов-Фифи Перото, Ангел Станков, Красимир Коев, Борислав Атанасов, Николай Добрев, Ангел Точев, както и кметът на район „Младост” във Варна Христо Христов, Милен Панайотов от Националния фен клуб на „Левски”. В церемонията имаше и международно участие – белгиецът Ив Янсен е запален фен на „Левски” от 1995 г., когато неговият любим отбор „Аалст” играе със сините в турнира за Купата на УЕФА. През последните 4 години Ив идва в България всеки месец май и посещава няколко мача на „Левски”. В събота е бил в публиката на мача „Лудогорец”-„Левски”. Той е един най-запалените колекционери на рекламни артикули на синия клуб.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.