Областният управител – пръв приятел на децата


Областният управител Гюнай Хюсмен е първият носител на плакета „Приятел на децата“. Призът се връчва от репортерите от клуб „Емпатия“ и учениците от Детския местен парламент към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Кубрат, съобщиха от пресцентъра на областнат администрация.
Г.Хюсмен е добрият пример сред управниците в региона – аргументира изборът на възпитаниците си ръководителят на клуб „Емпатия“ и Детския местен парламент Надие Карагьозова. Според репортерите областният управител често проявява грижа и присъствие в живота на учениците и младежите от региона и ги насърчава към интелектуално любопитство и включване в гражданския живот, защото бъдещето са те. Друг мотив за номинацията е това, че добрият управленец трябва да бъде честен и с лице към всички граждани, обясняват децата.
Призът се връчва по повод 16 ноември – Международния ден на толерантността.
В инициативите на Местната комисия в Кубрат от години намират място интерактивните методи на обучение и възпитание и в тази връзка на гласа на ученика се отрежда заслужено място и внимание, защото е поставен в активна позиция – обясни Карагьозова.

/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.