Областният управител провери как вървят ремонтите по пътя Исперих – Пристое


Гюнай Хюсмен провери днес как вървят ремонтните работи по пътя Исперих – Пристое, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Ремонтът на отсечката от 20.200 км. стартира през юли, извършва се от три фирми, които са си разпределили шосето на три участъка и работят едновременно по тях, без да се налага спиране на движението.
Най-напреднала е работата в участъка, ремонтиран от „Пътно строителство“АД – Разград, които вече полагат трети пласт асфалт. С добри темпове работят и екипите на „Стоймонтаж“ ЕАД -Разград и „Пътинвест инженеринг“ АД – Търговище.
Срокът за приключване на ремонтните работи е 15 ноември. „По всичко личи, че ако времето позволи, той ще бъде спазен, освен срокът обаче важно е и качеството, защото жителите на Лудогорието заслужават да се придвижват по европейски пътища“, коментира Г. Хюсмен след обхода на целия участък.
Стойността на ремонта е 12 300 000 лева. Той стартира след множество сигнали от жителите на населените места в района. Областният управител Гюнай Хюсмен и народният представител от Десислава Атанасова поеха ангажимент да се търсят средства за ремонт и няколкократно поставяха пред ръководствата на Министерството на регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ въпроса за необходимостта от спешен ремонт.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.