Областният управител Гюнай Хюсмен посети Йонково по повод пилотното инсталиране на ново улично осветление


Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети село Йонково днес във връзка с пилотното инсталиране на нови осветителни тела в населеното място.

Г-н Хюсмен съобщи, че извън бюджетите на Областна администрация-Разград и Община Исперих е осигурил финансиране на цялостната подмяна на уличното осветление във всичките 24 населени места в Община Исперих. Общата стойност на проекта е 900 000 лева, а броят на осветителните тела, които ще бъдат подменени с нови LED-лампи, е 4500.

В Йонково днес служители от ремонтната група към Община Исперих инсталираха 5 LED осветителни тела на ул. „Васил Тинчев“ на централния площад в селото. Те са произведени от разградската фирма „Трансимпекс България“ООД, ще бъдат наблюдавани няколко месеца с оглед разхода на енергия и нивото на осветеност. На това място се провеждат сватбените тържества в селото – обясниха кметът Бейти Али и общинският съветник от Йонково Мустафа Рашид. Само през това лято сватбите в Йонково са 12 – разказаха местните хора.

Г-н Хюсмен уточни, че ще се пробват и LED осветителни тела на други фирми, за да се прецени кои са най-подходящи за осветяване на населените места в Община Исперих, след което ще започне подмяната на всички улични лампи в цялата община.

e – Razgrad.bg

Коментари

Дилан

дата: понеделник, 18 март 2019 / 7:58
Интересно как точно преди избори се подменя уличното осветление на селата в областта и се говори на СЕЛЯНИТЕ как едва ли не ГЕРБ - ГРОБ са правили, стрували, само и само да се отпуснат пари. ГЕРБ не ги интересува народа, тях ги интересува селянина да гласува за тях за да може ГЕРБ да си пълнят гушите с пари още дълги години. Народа не е глупав, рано или късно ГЕРБ ще ги изхвърлят не само от парламента, но и от страната, защото откакто ГРОБ са на власт младите емигрират в чужбина, възрастните се самоубиват заради липса на пари, народа мизерства. Не гласувайте за ГЕРБ и не вярвайте на празните приказки на Гюнай Хюсмен, все пак да не забравяме, преди години той беше върл ДПСари , а когато дойдоха на власт ГРОБ се извъртя на 360 градуса само и само да е пак в политиката мина в отбора на Пожарникарчето от Банкя -ГЕРБ - ГРОБ

Ares

дата: вторник, 19 март 2019 / 7:29
ГЕРБ да не си преписва заслуги за поставянето на улично осветление в Разградска област! Това са пари на данъкоплатците а не на противните боклуци от ГЕРБ! ГЕРБ за всичките тези години освен магистрали, нищо друго не са направили!

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.