Новите почетни граждани на Разград получиха отличията си на тържествена церемония

Четирима са новите почетни граждани на Разград. На тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Разград днес единодушно бе одобрено кавалери на званието „Почетен гражданин на Разград“ да са:

президентът на ПФК “Лудогорец 1945“ Александър Александров, проф. д-р по органична химия и бивш директор на Филиал Разград към Русенския университет „Ангел Кънчев“ Нейко Стоянов, възрожденецът Никола Икономов (посмъртно) и анестезиологът и председател на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева.

Сесията на Общинския съвет започна с празнично слово на председателя Стоян Ненчев. Приветствия за Деня на града поднесоха още областният управител Гюнай Хюсмен, кметът румънския град побратим Слобозия Адриан-Николае Мочиону, зам.-кметът на руския град Орел Юрий Студенников и Тодор Ангел, зам.председател на Асоциата на българите в чужбина от името на кмета на Кълъраш.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев обяви тази вечер на специална церемония в залата на Общинския културен център решението на местния парламент за новите почетни граждани на Разград. Отличията им бяха връчени от кмета Денчо Бояджиев. Отличието на Никола Икономов получи неговата правнучка Теменуга Иванова, която пък го предаде на децата от ОУ „Никола Икономов“. Вечерта продължи с тържествен концерт.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.