НАСА подготвя 17-годишно момиче да бъде първият човек на Марс


НАСА подготвя ученичка на 17 години да бъде първият човек стъпил на Марс през 2033 година.

Докато някои от нас само мечтаят за пътуване в космоса, едно момиче се обучава за това всеки ден. Алиса Карсън е 17-годишно момиче от Луизиана, САЩ, което НАСА тренира да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс и цели през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията. Тя е най-младият човек, който е приет в академията я и завършва, откъдето официално я сертифицират да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Освен астрономическите обучения, тя учи всички предмети в училище на 4 различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, пише Bored Panda, цитирани от 24 часа.

Нейн приятел споделя пред изданието: „Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее да постигне мечтата си“.

Освен всичкото учене и тренировки, тя е и публичен говорител, опитващ се да привлече интерес към изследване на космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си. Нейната лична мотивация идва от други астронавти, специално жени, които са оставили път, по който тя да върви.

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.