Нападението пред джамията – сходно с това на „Лондон Бридж”


Това, което се случи пред най-голямата джамия в Лондон, много прилича на това, което се случи на „Лондон Бридж“. Това коментира в ефира на NOVA арабистът проф. Владимир Чуков.

„Имаме един нает ван. Отново имаме трима човека. Шофьорът е бил бял, гладко избръснат. Отново трима човека, отново с ножове. Не трябва да си голям специалист, за да видиш същия почерк“, коментира проф. Чуков.

„Очевидно тези, които са направили този атентат, не са големи специалисти. Шофьорът е заловен от хората на място, те са го предали на полицията. Искали са да възпроизведат същата ситуация. Това говори за много тежки интеграционни моменти“, коментира професорът.

„Личи си, че тези хора, които са го направили, са дилетанти. Тези хора не са обучавани. Почти съм сигурен, че ИДИЛ няма да се обади този път“, заяви проф. Чуков.

Той коментира и фактът, че във Великобритания никога не се е говорело с омраза за мюсюлманите, а само за Източно Европейците. Проф. Чуков припомни, че лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж, например, има арабски произход, а Борис Джонсън – турски.

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.