Много хора вдясно се притесняват от силата на СДС, обяви Лукарски


Много хора вдясно се притесняват от силата на СДС, това обяви лидерът на партията, който се готви да напусне поста на конференцията на 7 юли, Божидар Лукарски. Изявлението дойде в отговор на въпрос дали партията би се присъединила към новия проект „Демократична България“.

Лукарски подчерта, че между програмите на СДС и обединението около Христо Иванов има много различия. Според него сериозна несъвместимост има и между програмите на събраните в „Демократична България“ ДСБ, „Зелените“ и „Да, България“.

Лукарски повтори, че структурите на СДС по места ще могат да се коалират свободно, без да искат разрешение от централата. Имало договорка обаче да не се работи съвместно с БСП. Лукарски посочи, че СДС е партията с най-силните местни структури и е било голяма грешка преди от централата да казват кой с кого да се коалира, без да се отчита „местният климат“.

Лидерът на синята партия посочи, че не се оттегля под натиск и не подготвя свой заместник. Той уточни, че не смята да напуска политическия живот и СДС, но как ще присъства в тях ще реши допълнително.

Относно линията на СДС Лукарски каза: „Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия – консервативно-патриотична.“

Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.