Мерелин от Завет – с награда от национален конкурс на МВР


Мерелин Мехмет Гюл, ученичка в IV „а“ клас на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Завет, се класира на трето място във възрастовата група 3 – 4 клас в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“ по едноименната програма на МВР. Тя получи наградата си на церемония в Националния дворец на децата.
ОД на МВР-Разград участва с пет рисунки на деца, отличени в областния етап от конкурса, където се състезаваха 28 творби на малки художници. Церемонията бе уважена от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката и Герасим Герасимов- представител на посолството на Швейцария. Зам.-министър Стефан Балабанов се обърна към децата с въпроса колко от тях биха избрали професията полицай. След като близо една трета от тях вдигнаха ръка, той им обясни, че за да бъдат истински полезни на обществото, каквато е мисията на служителите в МВР, трябва да изградят още сега умения и да се научат на уважение и толерантност.
Главният секретар на МВР Младен Маринов сподели, че всичко е започнало през месец май миналата година, когато е даден официално стартът на програмата в столичното 110 СУ и за кратко време тя се е развила до мащабите си днес с 201 полицейски управления.
/e-Razgrad/

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.