Коритото на Лом-а светна


Работници с търмъци и найлонови чували използват хубавото февруарско време и почистват скатовете на река Бели Лом.
Миналага година Общината се захвана да премахне от коритото храстите и дърветата отдолу лъсна грозна картинка: всевъзможни хартиени, стъклени и пластмасови отпадъци – особено в обсега на пиаците на такситата, магазините и заведенията около реката. Но в коритото имаше и столове, дивани, фотьойли, всякакви други мебели и посуда, които кой знае защо собствениците им бяха изхвърлили от апартаментите си при подмяната им директно в дерето…
Сега почистваме коритата само от битовите отпадъци, съобщи Христо Георгиев, управител на разградския филиал на „FCC България“ ЕООД.
Напролет сметочистващата фирма ще продължи работата с отстраняването и на биологичните отпадъци – клони и купчините стърготини, останали след сечта миналата есен. Надеждата е, че когато скатовете са оголени, някакъв вид неудобство у разградчани и гостите на града ще ги възпира да хвърлят касови бележки, опаковки, бутилки и чашки от кафе по скатовете.

/e-Razgrad/

Коментари

Делян Гигов

дата: вторник, 13 февруари 2018 / 17:00
Като цяло опит да се замаже абсолютно престъпление да се изрежат тотално всички дървета и храсти. Коритото на реката се чисти без да се отреже всичко. И последното изречение е абсолютно малоумно. Сега остана само да залесите всичко наново - МАКСИМАЛНО БЪРЗО.

Иван Христов

дата: вторник, 13 февруари 2018 / 17:26
Коритото на реката може да изглежда добре и без дървета. Нека да си спомним, каква е причината за голямото наводнение!

Гьоцово

дата: вторник, 13 февруари 2018 / 21:34
Селяните пищяха преди време, че имало много дървета и храсти, пикаело се в тях, криели се изнасилвачи. Махнаха ги - сега реват, че било грозно, наводнения, не знам си какво....

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.