Катастрофиралият Ан-148 имал сертификат за летене до 1 юни


Сертификатът за летателна годност на самолета Ан-148, който катастрофира днес близо до Москва, е бил до 1 юни 2018 година, съобщи заместник-транспортният прокурор на Саратовска област Станислав Прохоров, цитиран от ТАСС.

Прохоров уточни, че този сертификат е бил издаден на самолета на 2 юни 2016 година.

За последен път самолетът е преминал техническа проверка в град Пенза, при което не е имало забележки за неговото състояние, подчерта заместник-прокурорът.

Руският пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания „Саратов“, изпълняващ полет от Москва до Орск, изчезна от радарите няколко минути след излитането от летище Домодедово в Москва. Отломките й бяха намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от руската столица. По последни данни при трагедията са загинали 71 души.

Самолетната катастрофа на руския Ан-148 представлява втората в света по численост на жертвите от този тип инцидент, предава ТАСС.

Първото място в черната статистика се държи от самолета Ту-154, който се разби край Сочи на 25 декември 2016 г. при което загинаха 92 души.

В превозното средство, летящо от московското летище Домодедово към Орск, са се намирали 65 пътници и шест души екипаж, чиято смърт бе потвърдена от властите.

Dnes.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.