Кампаниите „за“ или „против“ оставането на Великобритания в Евросъюза бяха подновени


Кампаниите на привържениците и противниците на излизането на Великобритания от Евросъюза бяха подновени след 3-дневно прекъсване заради убийството на депутатката Джо Кокс.
Премиерът Дейвид Камерън предупреди сънародниците си, че Обединеното кралство ще бъде „трайно по-бедно“ извън Евросъюза. Референдумът идния четвъртък ще бъде „екзистенциален избор“ „без връщане назад“. „Ако не сте сигурни, не поемайте риска да гласувате за напускане на съюза – ако това се окаже голяма грешка, няма да има начин да опитате пак“, предупреди Камерън читателите на The Sunday Telegraph.
Самият вестник, както и The Sunday Times, се обяви открито за Brexit, обявявайки, че Европейският съюз „принадлежи на миналото“.
The Observer защити тезата за оставане в Съюза пред всички, които искат „интернационална, либерална и открита Великобритания“.
Друго популярно издание – „Мейл от Съндей“, перифразира тезата на премиера с думите, че „не е време да рискуваме мира и просперитета“.
Последните шест допитвания до общественото мнение, проведени от 10 юни до вчера, показват абсолютно равенство между двата лагера, изключвайки анкетираните, които все още се колебаят за какво да гласуват. Анкета на „Сървейшън“ обаче показва, че след убийството на лейбъристката Джо Кокс привържениците на еврочленството са взели превес.

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.