Исперих излезе на бунт заради разкопани улици


Стотици жители на Исперих се събраха пред Войнишкия паметник в града, за да протестират срещу разбитите след мащабен ремонт улици в града.

„Тук са изписани имената на Христо и Хасан, които заедно са умрели за България. Един век по късно, заради бездействието на властта, нашият град е разрушен, хората живеят в квартали, потънали в кал и прах, деца и възрастни не могат да излязат нормално от домовете си.“ Това обяви пред разгневеното множество Юнуз Ахмед, който е лидер на инициативния комитет, организирал протеста.
Гражданите обвиняват местната управа и централната власт, задето безучастно гледат страданията на хората и никой не търси виновните за катастрофалната обстановка в Исперих. „Преди 4 години се радвахме, че в града ни ще се изпълни проекта за изграждане на воден цикъл на стойност 48 милиона лева. Надявахме се това да повиши качеството на живот тук. Стана обратното. Никой не пита къде отидоха тези милиони, защо строителите оставиха улиците без асфалт. Искаме прокуратурата да се самосезира, да разследва кой прибра парите и защо не си свърши работата. Настояваме да узнаем кой от общината подписа документите, че строителството е приключено“, заяви Ахмед, подкрепен и от други оратори, качили се импровизирано на трибуната.
От инициативния комитет напомниха, че гаранционният срок за поправки изтича на 8 юни и ако дотогава местната и централна власт не предприемат нищо, общината няма да може да принуди строителния консорциум, изпълнител на мегапроекта, да поправи улиците.
Десетки майки с колички, хора с увреждания, за които придвижването по осеяните с дупки улици е изпитание, дойдоха на протеста. Някои носеха маски, 25 годишната Станислава Велинова бе нарисувала Луис Амстронг в Исперих. Нито един представител на властта не уважи митинга на недоволните. Да подкрепят бунта на местните хора дойдоха хора от Кубрат. „И в нашия град проектът за водния цикъл приключи, като остави градските улици разрушени. Ние ще протестираме в неделя. Ще затворим шосетата за Русе и Разград, за да ни чуят властниците“, обяви Нина Тодорова, лидер на недоволните в Кубрат.
„Ние не получихме разрешение от полицията да блокираме пътища. Ще спазим закона и ще отидем до пешеходната пътека край училище „Христо Ботев“. Там ще преминем през улицата без да нарушаваме правилата. Ще съм с мои приятели, който иска може да ни последва“, прикани съгражданите си Юнуз Ахмед. Той и съмишлениците му признаха, че не са правили планове за действие в случай, че гласът им не бъде чут. „Надяваме се властта да откликне. Ако не, ще решим как да действаме по-нататък“, обясни Венцислав Василев, докато пресичаше с приятелите близо половин час пешеходните пътеки на кръстовището край училището.
/e-Razgrad/

Коментари

АХМЕД

дата: вторник, 24 април 2018 / 22:31
мафиата си има име ДПС,БСП човека взе парите и каза чакай малко А там имате и народен представител попитайте него

911

дата: сряда, 25 април 2018 / 17:31
Казвайте нещата със собствените им имена!Кой направи проекта и кой го изпълни?Искайте сметка на тях,а не на сегашната власт!Аз знам кои са виновни,но нека исперихчани да го кажат!Давам им жокер,истината е там,около ДПС и БСП!

Не от Исперих

дата: сряда, 25 април 2018 / 19:32
С цялото ми уважение, драги исперихчани, но вие сте си ги избрали. Късно се надигате, драги. Много търпяхте и това е малко.

чапаев

дата: сряда, 25 април 2018 / 21:44
много добре знаем кой задигна парите за тоя шибан проект името е Бейсим Басри

От Разград

дата: петък, 27 април 2018 / 10:13
"Не е луд този който яде баницата а този, който му я дава". Когато гласувахте как избирахте? А тези дето не гласуваха сигурно са били я за риба я за гъби. Не се накрадоха и едните и другите.

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.