„Искаме светлина“, или как сем. Кростуейтс може да блокира строежа на новия „Стамфорд бридж“


„Глас народен, глас Божи“ (Vox populi vox Dei). Значението на латинската поговорка важи в пълна сила за проблемите около реконструкцията на „Стамфорд бридж“.
Изграждането на новия облик на стадиона на „Челси“ е в застой заради интересен казус, в който дейно участие има семейство Кростуейтс. То настоява, че след реконструкцията на „Стамфорд бридж“ домът им ще остане в сянка, като ще бъде лишен от дневна и пряка слънчева светлина.
Лусинда и Николас живеят заедно с двете си деца в един от най-богатите квартали в Западен Лондон. Домът на семейството се намира в непосредствена близост до стадиона, като високите конструкции на съоръжението „изолират жилището им от света“.
Семейството няма намерение да продава парцела си въпреки солидната сума, която би получило от клуба като компенсация. То не е против реконструкцията на стадиона, а предлага източната трибуна да бъде проектирана наново, за да не хвърля сянка върху жилището.
Семейството вече е потърсило правата си и е подало жалба в съда. Очаква се съдът в Хамърсмит и Фулъм да се произнесе по въпроса в понеделник, съобщава Би Би Си.

Желанието на „Челси“ е да увеличи капацитета на стадиона си от 41 600 на 60 000 места. Според първоначалния план проектът трябваше да бъде завършен за началото на сезон 2021/2022, но беше отложен с три години.
От клуба обясниха, че това се дължи на „правни въпроси и одобрения по закон, за да се издадат разрешителни преди началото на строителните работи“.
Новата прогнозна дата е изместена за сезон 2024/2025. Това означава, че поне до 2020 г. „Челси“ ще продължи да играе на „Стамфорд бридж“ и няма да започва строежа, който ще струва близо 1 милиард паунда.
Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.