Изселник в Турция си купи автоспирка край Малко Йонково, строи си къща в родното село


Шенол АХМЕДОВ

Че човек където и да емигрира за нов живот, колкото и нагоре в кариерата си и живота си да се издигне, един ден пак се връща при корените си, по безспорен начин доказа 65-годишният Хюсеин Ахмед от село Йонково.

Изселил се в Турция през далечната 1989 година с вълната на „Голямата екскурзия“, организирана от тогавашния комунистически режим, Хюсеин се установил със семейството си в истанбулския квартал „Авджълар“. Работил, построил си къща, отгледал деца, а сега… се върнал в родното село.

И вместо при съседите на село, нашенецът купил полусъборената автобусна спирка на разклона за село Йонково и терена около нея и си строи нов дом. Близо до гората и природата, далече от шумния мегаполис Истанбул, Хюсеин възнамерява дългите летни дни и нощи да прекарва тук. „Тук съм спокоен, у дома съм“, казва новодомецът.

/e-Razgrad/

Коментари

Свилен Станчев

дата: събота, 3 февруари 2018 / 23:12
Собственика на имота се казва Хюсеин Челик и е от Йонково.

Iva

дата: понеделник, 5 февруари 2018 / 9:54
Mislya, che nikoi ne se interesuva ot tova koi koga e emigriral i zashto☺Problema e zashto se dopuska obshtinska sobstbenost da stava chastna sobstvenost! Az sam rodena v kitnoto ni Ludogorie i zmam, che cenite na imotite sa izklyachitelno niski v momenta, zashtoto za 27 godini rayona se obezlyudi poradi lipsa na perspektiva i usliviya na jivot za mladite hora!☺

Селския

дата: вторник, 6 февруари 2018 / 15:17
Свилене, прав си за името на собственика. А че се казва Хюсеин е вярно , но няма нищо общо с фамилното "Ахмед" както го е писал журналиста , колкото да си обере паричките. Не се е установил и в Авджилар. Явно само този квартал на Истанбул го знаят като изселнически. Установил се в Пендик. И последната лъжа е че е на 65 години. Човекът си е роден в с.Йонково през 1956год. Смятайте си вие и не измисляйте. А колкото до Ива само мога да попитам: Защо си мисли че ще е по-добре да бъде общинска собственост , след като самата тя казва че от 27 години – /от екскурзията насам/ района се обезлюди и всичко оставено се руши. Извинявай ама по-добре частен имот отколкото сборище на пияници или.....в този полуразрушен имот без врати и прозорци

Ники

дата: събота, 29 декември 2018 / 21:31
В Йонково малката махала живее курвата Невин Ибрахим, известна проститутка!!! Тъкмо ще им е под ръка била и музикантка на Кавали!

Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.