Изправят пред съда кметицата на село Бели Лом за документно престъпление


Кметът на село Бели Лом Мейнур Али е предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Върна. 57-годишната подсъдима ще отговаря за документно престъпление при издаване на удостоверения за наследници, извършено като продължавано деяние.
На 7 октомври 2014 г. и на 9 юни 2015 год. подсъдимата като длъжностно лице – кмет на Бели Лом, община Лозница, съставила официални документи – удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов. В удостоверението Мейнур Али изключила от кръга на наследниците съпругата и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала само 7 наследници, вместо девет.
Кметът на селото представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов наследник й продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.
При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур А. не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.
Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.
/e-Razgrad

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.