Изложбата „Военните паметници на област Разград“ стигна и до СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Самуил


Изложбата „Военните паметници на област Разград“ бе открита днес в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – село Самуил. Експозицията, която вече обиколи всички общински центрове в Лудогорието, включва 16 табла със снимки на 109-те военни паметници в региона.

„Самуил е сред общините в Лудогорието, в които има най-много паметни знаци за героите, паднали във воините и ви призовавам да се грижите за тези паметници, за да остане споменът за поколенията“ – каза на откриването на изложбата главният експерт в областната администрация и автор на част от снимките Светлин Симеонов. Фотосите на паметниците в Самуилско заемат три табла от изложбата. Към призива се присъедини и председателят на Областния съюз на ветераните от войните Стоян Великов. Той поздрави директора на учебното заведение Орхан Исмаил за това, че е един от авторите на паметника на Цар Самуил в центъра на населеното място, което е патриотична инициатива за пример на учениците.

Експозицията „Военните паметници на област Разград“ ще остане няколко дни във фоайето на училището, учениците проявиха интерес към снимките и тъй като част от тях са от съседни населени места, с любопитство търсеха снимки на паметниците в селата от общината.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.