Заев – от Брюксел в София


След Брюксел София е втората дестинация, която министър-председателят на Македония Зоран Заев ще посети след формирането на новото правителство в Скопие, предават местни медии.

Заев пристига на двудневна визита в България във вторник, 20 юни, в рамките на която ще проведе срещи с българския си колега Бойко Борисов и държавния глава Румен Радев.

Македонският премиер многократно подчерта, че от България, която от 1 януари следващата година поема ротационното председателство на ЕС, очаква добро сътрудничество и подкрепа за евроатлантическите стремежи на Македония.

След избирането на новото македонско правителство българският премиер Борисов изрази увереност, че София и Скопие ще работят за укрепване на добросъседските отношения и за приближаване на Македония към ЕС и НАТО.

След срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, проведена по-рано този месец, Борисов подчерта, че би искал Македония да бъде стабилна държава. „Затова убедих канцлера Меркел и останалите, че трябва да дадем шанс на новото правителство“, припомня телевизионният канал думите на българския министър-председател.

 

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.