ДНК анализът по убийството в Нови искър бил бърз, защото бил направен в частна лаборатория


С предложения за законодателни промени и разкриването на неизвестен досега детайл от разследването за шесторното убийство в Нови Искър премина обсъждането в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред на мерките в борбата с престъпността на фона на последните убийства.

На нея бяха поканени главният прокурор Сотир Цацаров и ръководството на МВР.

В опит за пореден път да „затвори“ случая в Нови Искър, главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че ДНК-анализът, установил, че именно Росен Ангелов е убил Кети Кюхова, Неделчо и Георги Юнакови, Еленка Бурджиева, Нанси Иванова и Боби Иванов, е направен толкова бързо, тъй като е ползвана частна лаборатория.

Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на специален брифинг, целящ да разсее всички съмнения и спекулации в медиите и обществото, не съобщи такова нещо, а похвали изрично Научноизледователския институт по криминалистика и криминология (НИКК) – институцията, която трябва да се занимава с такива изследвания и обяви, че прокуратурата е била в постоянен контакт с институцията.
Цацаров не разкри повече подробности за това решение на държавното обвинение, като посочи, че вчерашният брифинг е бил с достатъчно обилна информация.

След комисията Цацаров отказа да отговаря на въпроси на медиите коя е лабораторията, както и колко е струвал анализа в нея и защо се е наложило частна лаборатория, а не държавната институция да се занимава с това. На това не успяха да отговорят и от ръководството на МВР, препращайки въпроса към прокуратурата.
Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.