Деца пеят как ще се хвърлят в последен бой по заповед на „чичо Путин“ и ще върнат Аляска


„Нека по цялата Земя да има мир, но ако главният командир ни призове на последен бой – чичо Вова, ние сме с теб!“

Това е рефренът на песен, която изпълняват деца от полицейските класове на училище №44 във Волгоград заедно с Анна Кувичко – депутат от Държавната дума.

Към видеоклипа има обяснение, че това е „патриотична композиция за готовността с гърдите си да защитим Родината, както са го направили нашите прадядовци и прабаби“, както и че „още от нежната възраст децата осъзнават дълга на всеки гражданин, а още повече – на потенциалния пазител на реда“.

Текстът на песента, в който се говори и за това как цялото човечество било паднало в ръцете на хегемон, Европейският съюз няма мнение, а в Близкия изток вече 100 години има само беди. Това е обяснено като „разказ за сложните дипломатически отношения на международната арена, в които Русия се оказва непреклонна и твърдо се придържа към собствен вектор на развитие, независимо от натиска.“

Но във финалната част има и стихове, представени като „вдъхновени от примера на Крим, учениците се надяват да бъдат присъединени към страната изначално руски територии“:

„А какво ще постигне моето поколение –
ако покажем слабост, ще изгубим цялата страна.
Нашите верни приятели са Флотът и Армията
и Червената звезда, памет за дружбата на дядо.

Никога самураите няма да получат островите,
с гърдите си ще защитим столицата на кехлибара,
за потомците ще съхраним Севастопол и Крим
и ще върнем Аляска в пристанището на Родината.“

(В Русия „столица на кехлибара“ наричат Калининград, но това определение се използва и за полския град Гданск – бел. ред.)

Анна Ковичко е депутат от управляващата партия „Единна Русия“ и е член на комисията по въпросите на семейството, жените и децата.

Името ѝ се свързва с един от т.нар. депутатски кланове от Волгоградска област и истории за необяснимото забогатяване на семейството ѝ покрай това, че тя бе депутат в регионалния парламент, а съпругът ѝ временно бе кмет на едномилионния Волгоград.

Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.