ГЕРБ се събира на конгрес, на който не се очакват изненади


Управляващата партия ГЕРБ ще има конгрес на 26 ноември в Интер Експо Център в София. Очакват се 1200 делегати. Половината от тях са избрани по право – всички депутати, кметове, евродепутати, а останалите ще се избират от структурите в страната.

В дневния ред на конгреса е предвиден избор на председател на партията и негови заместници, както и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Очаквано, няма други кандидати да оглавят партията, освен премиера Бойко Борисов, който е начело от създаването на 10 януари 2010 г. Не се очакват и промени сред заместниците му, който са Цветан Цветанов и кметовете на София – Йорданка Фандъкова и на Бургас – Димитър Николов, и дори в комисията. От ГЕРБ все пак не изключиха възможността за промени в ръководния орган на партията, тъй като все още „не се е чула тежката дума на Борисов“

Конгресът е редовен отчетно-изборен конгрес, който според устава на ГЕРБ, се нарича Национално събрание и се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия. Отчетът по всяка вероятност ще бъде прочетен от Цветанов.

Предвидено е да се приеме декларация, че ГЕРБ няма да се коалира с БСП, както се зарече Борисов преди седмица.

Очаква се конгресът да послужи за начало на подготовката за местни избори, които трябва да са през 2019 г.

Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.