Борисов: Възстановяването на наводнените райони да започне незабавно


Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените райони в Мизия, Хайредин и Борован и да възложат на кметовете да започнат незабавно преасфалтиране, съобщава БГНЕС.

„Не първо да кандидатства, да чака месец и тепърва да почват възстановяване, а след това ще получат парите си от Междуведомствената комисия за възстановяване на щети от бедствията. Намерете начин, по който кметът да го възложи и ние да го реализираме“, каза Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

Регионалният министър Николай Нанков отчете, че с помощта на транспортно министерство са осигурени машини за почистване на разрушената инфраструктура.

Щетите, който последният порой нанесе в Мизия, са за хиляди левове. По разпореждане на министър Нанков багери на пътноподдържащите фирми помагат при възстановяването на града.

Най-сериозно е пострадала уличната мрежа в Мизия. На някои места водата е отнесла цялата асфалтова настилка.

Продължава и източването на язовир „Рогозен-1”. Във вторник той преливаше с 15 кубични метра в секунда. Наложи се спешно монтиране на аварийни сифони.

Cross.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.