Борисов връща Бисер Петков като социален министър


Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Измир, където е на работна визита.
В края на вчерашния ден Петков изненадващо подаде оставка, обяснена с протестите на майки на деца с увреждания заради липсата на политики за тяхна закрила. Оставката му беше приета, съобщи пресслужбата на правителството.
След нея обаче протестиращите изразиха възмущение от отстраняването на министъра като подчертаха, че с него са водили конструктивен диалог и настояха, ако той не запази поста си, оставка да подаде цялото правителство.
В подкрепа на министъра се изказаха и синдикатите КНСБ и „Подкрепа“.
Днес Борисов съобщи, че на съвещание при него вчера Петков е заявил, че не може да се справи с проблема с децата с увреждания. За реформа на сектора трябвали 300 млн. лв.

 

„Щом го харесват и му имат доверие, да остане“, каза премиерът, видимо изнервен, попита риторично „Ще продължат ли палатковите лагери?!“ и изрази надежда „тази тема да ми се маха от главата“.
„Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.“, коментира Борисов. Той отбеляза, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. Щом протестиращите могат да работят с него
– да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен“ увери той.
Dnevnik.bg

Коментари


Име*:
Мнение*:
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.